Pandemian aikainen harjoittelu seurassamme 14.5.2020 alkaen

Valtioneuvosto kertoi 4.5.2020 uusista säännöistä ja ohjeistuksista koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Linjauksissa sivuttiin myös liikunta- ja urheiluharrastuksia. Näiden ohjeistusten pohjalta olemme linjanneet seurassamme seuraavaa. 

Seurassamme voidaan 14.5.2020 alkaen aloittaa pienryhmäharjoittelu ulkona/ulkoliikuntapaikoilla, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä. Ulkoliikunnassa huomioidaan turvavälit (2m) eikä harrastajia altisteta lähikontakteihin. Enintään 10 hengen kokoontumisrajoite on voimassa 31.5.2020 saakka.  Kymmenen hengen poistumisrajoituksen jälkeen 1.6. alkaen noudatamme kaikessa ulkoharjoittelussa ja tapahtumien järjestämisessä alle 50 hengen kokoontumisrajoitusta sekä sen hetken muita viranomaisten suosituksia ja määräyksiä kokoontumisiin liittyen.

Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille/harrastajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä sekä kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan. Jaostot määrittävät osaltaan ikärajat toiminnan erityispiirteiden ja kulloistenkin määräysten mukaan.

Salibandy-, suunnistus- ja tanssi- ja voimistelujaostoissa harjoitellaan jaostojen ja ryhmien päättämällä tavalla koko kesän ajan kulloisiakin harjoitteluohjeita ja määräyksiä noudattaen.

Salibandyjaostossa harjoittelu aloitetaan 14.5. vain A-C- juniori-ikäisissä joukkueissa sekä aikuisjoukkueissa.

Tanssi- ja Voimistelujaosto järjestää naisten kesäjumppaa ulkona 14.5. jälkeen huomioiden viranomaisten linjaukset. Tanssi- ja voimistelujaoston kilpailujoukkueet harjoittelevat kesäkuun ajan ulkona 1.6. alkaen sen hetkisen ohjeistuksen mukaisesti. 

Kaikessa harjoittelussa tulee huolehtia riittävästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu johonkin tunnustettuun riskiryhmään. Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuvat harrastajat osallistuvat tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. 

Jaostokohtaisia ja ryhmäkohtaisia tarkempia tietoja jaetaan harrastajille myClub:n viestipalvelun kautta. 

Lasten juoksut 2020 järjestetään elokuussa vain, jos 50 henkilön kokoontumisrajoitus puretaan. Lasten juoksusta tarkempaa tietoa heinäkuun lopussa nettisivuiltamme.

Hirvensalon Heitto hallitus